15.1.14

KL this time of the year

Vi landade i Kuala Lumpur med air Asia som har sin egna flygplats.

Taxiresan till Impiana vårt första hotell, som ligger i KLCC tog nästan aldrig slut! Air Asia är i princip Asiens Ryan air, lite seriösare dock men flygplatsen ligger rent av sagt åt helvete. Vår taxiresa tog nästan 2 timmar med traffic jam. Vi betalade 199RM från flygplatsen till hotellet. Ca 400kr.






Till skillnad från Singapore är Kuala Lumpur mer levande, folket här är mindre formella och vad jag skulle säga upplevs vara trevligare. Servicen i Singapore vart faktiskt en besvikelse, bortsett ifrån vissa restauranger. I butiker vart de som bittra svenska butiksbiträden som total ignorerade som försökte komma undan.







På Impiana fick vi ett rum på 10onde våningen, ingen twin tower utsikt dock, men det fick Anh och Naki. Vårt rum vart litet, sängen är värdelöst, vi hade requestat kingsize säng men fick Queen size och kuddarna var ett helvete! Jag skulle aldrig gett detta hotell 4 stjärnor! Max 3 för att vara Asien-standard. Vi betalade 674kr per natt för rummet med frukost. Frukosten var sisådär, det finns två selections av frukost western och asiatiskt. Inget av dem var något att rekommendera. Och ska man låna paraply från hotellet så får man lägga en deposition på det. Kort och gott vart det enda positiva med detta hotell är att de inte hade heltäcknings mattor då Stefan är damm allergiker. Jag skulle inte rekommendera detta hotell.






Vi hade som tur var bokat in oss på Grand Hyatt som ligger precis mitt emot Impiana, till och med vi blev förvånade över hur nära det var. Förvisso så är det 5 stjärniga på Grand Hyatt men vilken skillnad! Även om priset är högre så vart det värt vartenda krona! Vi hade fantastiskt utsikt från vårt rum. Walk-in closet, bad/dusch rum separat från toalett och handfat. Säng och kuddarna har varit det skönaste vi har haft under denna resa. Vi hade ingen frukost inkluderad i vår bokning så vi betalade för den, ca 150kr per person men det var värt det! Allt var hemlagat, allt ifrån västerländskt, kinesiskt, indiskt. Det var mer som en stor brunch buffé i Sverige. Sen var ju utsikten till twin tower helt fantastiskt! Jag rekommendera verkligen Grand Hyatt i Kuala Lumpur! Och nästa gång vi kommer hit igen kommer vi definitivt att återkomma dit!















Vi har det väldigt centralt, med gång avstånd till KLCC twin tower, pavilion mall och bukit bintang. Så vi har spenderat våra dagar till att promenera till dessa ställen. Ja! Vi har gått en hel del. Till skillnad från andra storstäder som vi har besökt tidigare ligger de flesta "turist" attraktionerna väldigt nära här. Och med tanke på trafikköerna är det ingen ide att ens överväga taxi som vi annars är vana vid.


Shoppingen i år har varit si sådär för oss. Jag har inte haft några köpbegär och inte Stefan heller. Så denna resa har varit hittills blivit väldigt billig för oss. Det enda som vi i princip spenderar pengar på är mat, vi har köpte lite skor, jag fick tag i air max för ca 600kr så det blev två par. Det är nästan halva priset om man jämför det med priserna hemma. Även Stefan har bunkrat upp med nike free och löparskor. Sen har vi gått loss på Apple produkter. Inget till oss själva dock men shoppat åt och till våra nära och kära. Man sparar ca 1000kr på en iPad air. Och MacBook air finns att köpa för 6000kr! Det är rena skämtet vilka överpriser det är hemma i Sverige. Enda nackdelen är att det inte finns svenskt tangentbord. Nuttan har även fått tag på IPhone 5s i space grey för 4700kr. Sen har de mitt favorit underkläders märke här La senza, så jag har bunkrat upp med underkläder så att det räcker i flera år.

Annars har vi vandrat en hel del I KL många av våra måltider har varit på gå gatan på Bukit Bintang, gatumat med servering. Inte riktig min grej men de andra gillar det så ibland får man ge med sig för sällskapets bästa. Sen så har vi passat på med massage för ca 100kr i timmen! Så välbehövt för fossingarna. 5 dagar i KL är precis lagom för att vara i staden, vandra runt och samtidigt ta det lugnt och inte stressa ihjäl sig som vi annars alltid gör. Det enda som jag saknar med denna resa är några dagar på stranden. Men det får vi unna oss nångång under 2014 istället.

Vi flög från KL vid 7 på kvällen, trafiken ut till flygplatsen var inte alls farlig som när vi kom hit. Vi bokade taxi genom hotellet, då vi har ett hav av bagage tog vi en mini van för 200RM ca 400kr. Nästa och sista destination blir Vietnam! Det blir ett besök till min favorit moster i Quang Ninh. Vi landar strax över 9 på kvällen så vi får hoppas att vi kommer fram till Quang Ninh någorlunda bra tid.

Det är osäkert om vi kommer att besöka KL igen nåndag snart. Jag känner mig rätt så mätt på KL efter denna resa, men man vet aldrig hur det blir i framtiden.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar